Report

Tygři se vrací domů s prázdnou. Souboj s Karlovými Vary rozhodla třetí třetina

Karlovy Vary/Liberec – Utkání na ledě Energie bylo dlouho vyrovnané a ještě na začátku třetí třetiny svítil na kostce stav 2:2. V závěrečném dějství ovšem domácí vstřelili tři branky, na což Tygři nedokázali zareagovat.

Tygři vstoupili do zápasu aktivně, jenže první zvedali ruce nad hlavu domácí. Po ztrátě na modré čáře se totiž energetici dostali k puku a jejich rychlou kombinaci zakončil z předbrankového prostoru Tomáš Rachůnek.

Na začátku druhé části ale Liberečtí dostali k dispozici dvojnásobnou přesilovku a tentokrát už mohli slavit. Oscar Flynn nabil na volej T.J. Melanconovi a ten propálil brankáře Frodla. Karlovy Vary se však nenechaly zahanbit a rovněž zužitkovali početní výhodu pět na tři, když z hranice brankoviště pálil Dávid Gríger. Ještě před druhou sirénou však Jaromír Pérez vyzval ke střele od modré Vojtěcha Budíka, který svou dělovkou srovnal na 2:2.

V poslední třetině tak bylo vše otevřené. Klíčový moment přišel při trestu karlovarského Tomáše Rachůnka. Dávid Hrenák totiž zachytil nahození Energie a chtěl kotouč rozehrát, jenže si neporozuměl s Ianem McCoshenem. Puku se vzápětí zmocnil Ondřej Procházka, po jehož přihrávce už Filip Koffer zakončoval do zcela odkryté klece. O dvě minuty později navíc překonal Filip Koffer brankáře Tygrů podruhé a zvýšil už na 4:2.

V závěrečných minutách poté ještě pátou branku Západočechů přidal Filip Kofroň. Svěřenci Filipa Pešána prohráli v Karlových Varech 2:5 a stále čekají na první výhru na venkovním kluzišti.


FOTO: Kateřina Pelikánová

Trainerstimmen

Filip Pešán
Bílí Tygři Liberec
„Zápas se mi hodnotí těžce, protože jsme do něj dobře vstoupili. Celé utkání jsme byli velmi nebezpeční do útoku, ale většinu našich šancí pochytal vynikající Dominik Frodl v bráně. Z první střely jsme bohužel inkasovali a pak se obrázek začal podobat těm posledním zápasům, které jsme od začátku sezony absolvovali. Dostaneme extrémně laciné góly. Rozhodla branka, kterou jsme inkasovali v naší přesilové hře, kdy jsme soupeři nahráli před naší prázdnou bránu. Opakuje se obrázek, kdy chceme, ale dostaneme jednoduchý gól ze střely z vrcholu kruhu doprostřed brány. Pak už přijde frustrace a vylučování a zápas náhle spěje do vítězného konce pro soupeře. Musíme se poučit a zlepšit individuální výkony."
Václav Eismann
HC Energie Karlovy Vary
„Soupeř byl aktivní ve své ofenzivní zóně a svou hrou nás dostával pod tlak. My jsme to díky Dominiku Frodlovi udrželi a neinkasovali jsme. Naopak bylo důležité, že jsme šli do vedení a po dvou třetinách byl vyrovnaný stav 2:2. Dalo se predikovat, že kdo vstřelí třetí branku, tak bude mít k vítězství blíž. Využili jsme nedorozumění v přesilové hře soupeře v předbrankovém prostoru, kdy zřejmě nastala chyba komunikace u gólmana s obráncem a dali jsme vítěznou branku. Posléze jsme přidali i čtvrtý gól a utkání jsme dotáhli do vítězného konce. Utkání bylo mimořádně vyrovnané. Byly pasáže, ve kterých jsme byli pod tlakem. Myslím si, že tyto body jsou pro nás mimořádně cenné."

Unsere Partner

Generlapartner
Generlapartner